Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nden Burdur Devlet Hastanesi’ne 1 Yıl süreyle geçici görevlendirilen üyemizin görev süresince kendisine ödenmeyen taban ve teşvik ödemelerini verilmesi için yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine sendikamız tarafından dava açılmıştı
Davayı görüşen Isparta 2. İdare Mahkemesi verdiği kararda mevzuat hükümleri kapsamında, 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin "Kurumlar arası geçici görevlendirme" başlıklı Ek 25'inci maddesinde, her ne kadar "Kamu kurum veya kuruluşlarının emrine geçici görevlendirilenler mali ve sosyal hak ve yardımlarını kurumlarından alırlar..." hükmü yer almakta ise de, bu hükmün maaş ve maaşa bağlı mali ve sosyal hak ve yardımlar yönünden olduğu şeklinde anlaşılması gerektiğine dikkat çekti.
Mahkeme maaşa bağlı olmayan ek ödemelerin bu kapsamda değerlendirilemeyeceği, nitekim, bu konuda Ek 25'inci maddede Kanunlarda yer alan geçici görevlendirme hükümlerinin saklı olduğunu belirtti.
Bir yıl süre ile görevlendirilen davacıya 209 sayılı Kanun'un 5'inci maddesinde yer alan ek ödemelere ilişkin hüküm dikkate alındığında, döner sermaye işletmesinden fiili çalışmaya bağlı olan taban ve teşvik ek ödemelerinin yapılması gerektiği anlaşıldığından, dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığına karar verdi.
Mahkeme dava konusu red işleminin iptaline ve üyemizin yoksul kaldığı parasal hakların görevlendirme süresi dikkate alınarak ödenmesine hükmetti.
Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Genel başkanımız Önder Kahveci “ Çalışanları geçici görevlendirmelerde hak kayıpları yaşamamalıdır. Kendi kurumları ve görevlendirildikleri kurumlar arasında hiçbir hak sürümceme de bırakılamaz. Kazandığımız bu dava ile bir mağduriyeti daha sonlandırmış olduk. Kurumlar çalışanların mali hakları mesele olduğunda titiz ve çalışanı önceleyen bir tutum takınmalıdır.” dedi.