Samsun’da görev yapan doktor üyemize hastasının sözlü onayı ve daha sonrada yazılı oluru olmasına rağmen sosyal medya hesabında hastasının videosunu paylaşması nedeniyle soruşturma açılmıştı.
Soruşturma nedeniyle başka bir hastaneye tayin edilen doktorumuzun tayin işlemini açtığımız dava ile iptal ettirmiştik. Soruşturma sonucunda doktorumuza verilen aylıktan kesme cezasını da yine mahkemede iptal ettirdik.
Davayı görüşen Samsun 3. İdare Mahkemesi verdiği kararda sosyal medyada doktorun yaptığı paylaşımı nedeniyle verilen cezanın “Hizmet içinde devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranıştı bulunmak” suç tanımına uymadığına dikkat çekti. Olayda disiplin hukukunda yer alan tipiklik şartının gerçekleşmediği belirtildi.
Doktor üyemizin söz konusu disiplin suçunu işlemediği kanaatine ve anılan neden kapsamında disiplin cezası cezalandırılmasına dair dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna varıldı. Dava konusu işlemin iptaline karar verildi.