Çocuğu Hasta Üyelerimizin Kurumlar Arası Geçişini Mahkemede Kazandık

Çocuğu Hasta Üyelerimizin Kurumlar Arası Geçişini Mahkemede Kazandık

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde göre yapan karı koca üyelerimiz, çocuklarının sağlık durumu nedeniyle tedavisinin yapılacağı ve ailelerinin yaşadığı Samsun’a tayin olmak için Sağlık Bakanlığı’na kurumlar arası geçiş içini başvuru yapmışlardı.


Yapılan başvurunun reddedilmesi için her iki üyemiz adına da dava açılmıştı. 

Davayı görüşen Denizli 2. İdare mahkemesi verdiği her ikisi için verdiği kararlarda kurumlar arası atama isteyen personellerin çocuklarının tedavisinin Denizli’de mümkün olmadığını belirterek kura şartına tabi olmayacaklarına dikkat çekti

Mahkeme hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, meslek ve aile hayatına ilişkin olması göz önüne alındığında telafisi güç zaralar doğabileceğinden her iki üyemiz içinde dava konusu işlemlerin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. 

Kararla ilgili bir değerlendirme yapan Genel Başkanımız Önder Kahveci “ Kurumlar arası geçişlerde mazereti olan çalışanlara kolaylık sağlanmalıdır. Mahkemeye gerek kalmadan mağduriyetler giderilmelidir. Bunun yanı sıra özellikle üniversite hastaneleri için tayinlerle ilgili bir adım atıldı ama tam anlamıyla bir çözüm için bir an önce üniversiteler için Atama ve Nakil Yönetmeliği çıkarılarak hayata geçirilmelidir.” dedi.