11. ŞUBE BAŞKANLARI ve YÖNETİM KURULLARI İSTİŞARE TOPLANTIMIZI BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRDİK

11. ŞUBE BAŞKANLARI ve YÖNETİM KURULLARI İSTİŞARE TOPLANTIMIZI BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRDİK

Türk Sağlık-Sen 11. Şube Başkanları ve Yönetim kurulları İstişare toplantımızı 30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik.

Toplantıya Şube başkanlarımız, İl temsilcilerimiz, Şube başkan yardımcılarımız Kıbrıs Türk Memur-Sen Genel Başkanı Akın Manga ve sendika yöneticileri katıldı. 

Açılışını Genel Başkan Yardımcımız Ümit Turhan’ın gerçekleştirdiği toplantıda Genel Başkanımız Önder Kahveci teşkilatımıza seslenerek Türkiye ile dünya gündemi kamu ve sağlık çalışanlarının sorunları ve talepleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Konuşmasını Gazze’de yaşanan katliamı kınayarak başlayan Genel Başkanımız Önder Kahveci İsrail terörist bir devlet olduğunu ve Gazze’de soykırım gerçekleştirdiğini belirtti.  

Genel Başkanımız Önder Kahveci: Bugün güçlü bir devletten yoksun kalan toplumların düştüğü içler acısı hal ve yaşadıkları trajediler, Katledilen kadınlar ve çocuklar, Çöllerde, dağlarda ve denizlerde yitip giden canlar, Devleti olmayanın aslında hiçbir şeyinin olmadığını bize anlatan, her görüntü ve her fotoğraf devletin değerini,  100 yıl önce kurulan bu Cumhuriyetin ne kadar kıymetli olduğunu anlatmaktadır” dedi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayan Genel Başkanımız Önder Kahveci “ Emekle, alın teriyle, kanla, göz yaşıyla 100 yaşına ulaştırdığımız cumhuriyetimizi ve devletimizi ne pahasına olursa olsun korumak, yaşatmak ve gençlerimize daha güzel bir gelecek bırakmak için her türlü fedakarlığı göstereceğimize ve ikinci asrımızı Türk Yüzyılı yapacağımıza söz veriyoruz.   Ezelden ebede akıp giden zaman içinde Türk milletinin yolunu aydınlatan ışığın kaynağı olan Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene…” dedi. 

Emanetine Sahip Çıkacağız. Cumhuriyeti Koruyacak ve Kollayacağız.

Cumhuriyetimiz kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olduklarını kaydeden Genel Başkanımız Önder Kahveci “100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizi kurup bizlere emanet eden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 

Atatürk, asırlardır İslam’a saldıran Haçlılara, son hezimetini yaşatan komutandır. 

Atatürk, Lawrenceların oyunlarını bozan, İngilizlerin desteklediği Yunan’ı, içimizdeki işbirlikçilerle beraber denize döken kumandandır. 

Atatürk, parçalanmış bir milleti ayağa kaldıran, işgale uğramış toprakları istiklaline kavuşturan ve idarecilerine kadar esir alınmış bir devletten hür, bağımsız, çağdaş bir cumhuriyet çıkaran liderdir.

Atatürk, Türk milli mücadelesinin başkomutanı, 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı, Türk milletinin de kahramanıdır. Bunun üstüne söz söylemeyiz, tartışmayız, tartıştırmayız. Emanetine Sahip çıkacağız. Cumhuriyeti, koruyacak, kollayacağız.” dedi.

Memura Ocak Ayında Yeniden Değerleme Oranı Kadar; %58 Zam ve İlave %10 Refah Payı Verilmeli

Konuşmasında kamu çalışanlarının zam oranının yeniden belirlenmesi gerektiğine  dikkat çeken Genel başkanımız Önder Kahveci “Bizim derdimiz memurun “Alım Gücünü” artırma derdidir. Memurun derdi de geçimdir. Ocak ayında kamu çalışanlarına %15 değil, 2023 yeniden değerleme oranı olan %58 zam yapılmalı ve % 10’luk bir refah payıda buna ilave edilmelidir. Enflasyon farkı bir zam değildir, refah payı olmadan da reel olarak alım gücünün artmayacağı bir gerçektir. Mücadelemiz bunun içindir. Ayrıca memurların vergi mağduriyeti önlenmeli az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınarak vergide adalet sağlanmalıdır. Kamu çalışanların vergi dilimi %15’e sabitlenmelidir. “dedi

Temel Talepler Hayata Geçmeli

Hizmetlilere memur kadrosu, 1. Derecedeki tüm memurlara 3600 ek göstergenin verilmesi, kadroya geçen sözleşmelilere süre sınırı olmadan tayin hakkı  gibi temel taleplerin hayata geçmesi için mücadele ettiklerini kaydeden Genel Başkanımız Önder kahveci tüm kamu çalışanlarının da şapkalarını önüne koyup düşünmelerini ve kendileri için mücadele eden Türkiye Kamu-Sen’de birleşmeleri gerektiğini dile getirdi. 

Sağlık Çalışanlarının Ücretleri Yükseltilmeli

Sağlık çalışanlarının meseleleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Önder Kahveci “Sağlık çalışanlarının taban ve teşvik ödemeleri yükseltilmeli, nöbet ücretleri ve giyim yardımı gibi kalemler günümüz şartlarına uygun birer ücret haline getirilmelidir. Pandeminin kahramanı sağlık çalışanlarımızın ekonomileri mutlaka iyileştirilmeli, sosyal ve özlük haklarında kayda değer düzenlemeler yapılmalıdır. Yeni bir ücret politikası olarak tek kalem maaş mutlaka hayata geçirilmelidir Bir önemli sorun şiddet meselesinde sağlık çalışanlarının sabır taşı çatlamıştır. Bir an önce acil bir eylem planı hayata geçirilmelidir. Cezalar caydırıcı olmalı, şiddet uygulayanlar acil haller dışında ücret ödemeden kamu sağlık hizmetlerinden yararlanmaları ve tüm sağlık kurum ve kuruluşları sıfır toleranslı alan ilan edilmelidir” dedi. 

Üniversite hastanelerinde görev yapan personeller için atama ve nakil yönetmeliğinin hazırlanmasının istediklerini belirten Genel başkanımız Önder kahveci şefkat eli sosyal hizmet çalışanlarının da ekonomik ve özlük hakları ile ilgili sorunlarının çözülüp ideal bir çalışma hayatının tesis edilmesi için mücadele ettiklerini kaydetti. 

Akın Manga: Türkiye Kamu-Sen’le Bir ve Beraberiz

Genel Başkanımızın konuşmalarının ardından Kıbrıs Türk Memur-Sen Genel Başkanı Akın Manga kürsüye gelerek bir selamla konuşması gerçekleştirdi. Manga Türkiye kamu-Sen ile çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydederek beraber ve bir arada olmaya devam edeceklerini ifade etti. Akın Manga’nın konuşmasının ardından Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mücahit Gökhan Şahin, teşkilatlanma çalışmaları  ile ilgili, Toplu Sözleşme ve Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Kemal Kazak’ta toplu sözleşmeler ve sendikamızın çalışanlar adına talepleri ve çalışmaları ile ilgili birer sunum gerçekleştirdiler. 

Sunumların tamamlanmasının ardından Emekliye ayrılan Bursa şube yöneticimiz  Türkan Yalçın’a Genel Başkanımız tarafından bir plaket verildi. 

İstişare toplantımızın ikinci bölümünde Genel Başkan Yardımcılarımızın sekretaryaları ile ilgili şube Başkan Yardımcıları ile toplantılar gerçekleştirdiler. Bu toplantılarda sekretarya çalışmaları ile ilgili bilgi verilerek değerlendirmeler yapıldı. Genel Başkanımız Önder tüm sekretarya toplantılarını ziyaret ederek teşkilat mensuplarımızla görüştü.

Toplantımızın son bölümünde Genel Başkanımız Önder Kahveci, Genel Başkan Yardımcılarımız, Şube başkanlarımız ve il temsilcilerimizin katılımıyla şube başkanları toplantısı gerçekleştirildi.