|
Ankara 1 No'lu Şubemizden 4/B'li personele döner sermaye ödenmemesi ile ilgili basın açıklaması |
|
|
|
|
Cuma, 07 Mart 2008 11:05 |
Türk Sağlık Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Orhan Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 5620 sayılı kanunla 4/b sözleşmeli genel idari hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfı personele döner sermaye ödenmemesi ile ilgili basın açıklaması yapmıştır.
Değerli Basın Mensupları;
Sağlık çalışanlarını huzursuz eden uygulamalardan en önemlisi hiç şüphesiz ki adaletsiz döner sermaye ek ödemesi dağıtımıdır. Hekim eksenli hazırlanan fakat hekimler arasında bile adaletsizliğe neden olan bu sistemle ne yazık ki, aynı iş yerinde aynı görevleri yapanlar hatta aynı birimde çalışanlar arasında bile ciddi uçurumlar ortaya çıkmıştır. Türk Sağlık-Sen olarak bu durumun bir an önce düzeltilmesini beklerken ne yazık ki Yüksek İhtisas Hastanesinde döner sermaye dağıtımı daha vahim bir hal almıştır.
5620 sayılı kanunla geçici isçi statüsünden 4/b’li sözleşmeli memur statüsüne geçirilen sağlık personeline döner sermaye ödenirken, aynı kanunla Genel İdari Hizmetler ve Yardımcı Hizmetler sınıfında görev yapanlara döner sermaye ödenmemektedir.209 sayılı kanun ve 26166 sayılı Resmi gazetede yayımlanan ek ödeme yönetmeliğinde sözleşmeli görev yapan memurlardan sadece sağlık personeline ödeme yapılacağının hüküm altına alınması nedeniyle bugün Yüksek İhtisas Hastanesinde görev yapan bu çalışma arkadaşlarımız mağdur edilmektedir.
Unutulmamalıdır ki sağlık hizmeti her şeyden önce bir ekip hizmetidir. Doktorundan hizmetlisine, sözleşmeli personelden, kadrolu memura kadar herkes vatandaşımıza sağlık hizmetini daha kaliteli verebilmek için çaba sarf etmektedir. Hastanede görev yapan ama sağlık hizmetleri sınıfında olmayan çalışma arkadaşlarımızın döner sermaye ek ödemesinden faydalanamaması büyük bir haksızlıktır. Aynı odada beraber görev yaptığı kadrolu memur arkadaşı döner sermaye ek ödemesinden faydalanırken, sözleşmeli personelin bu gelirden yoksun bırakılması hangi adalet anlayışına sığar.
657 sayılı kanunun 4-b maddesine göre çalışan sözleşmeli genel idari hizmetler personelini ek ödemeden yoksun bırakmakla hem adaletsizlik yapılmakta hem de bu personel açlığa mahkum edilmektedir.
Burdan Sağlık Bakanlığının Yöneticilerine sesleniyorum
Sağlık kurumlarında görev yapan kamu çalışanları arasında ayrımcılık yapıyorsunuz.
Bu sistem ile sağlık çalışanları arasında haksızlığa yol açıyor, çalışma huzurunu baltalıyorsunuz.
Bir an önce 209 sayılı kanunun 5.maddesinde gerekli düzenlemeyi yaparak bu arkadaşlarımızın mağduriyetini giderin,
Adaletinizi; bu arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi noktasında görme imkanı bulalım.
Kıymetli Basın Mensupları;
Hak kaybının giderilmesi için bir an önce gerekli çalışmalar yapılmalı ve adaletsizliğe son verilmelidir. Türk sağlık-Sen olarak bu konunun takipçisi olacağımızı ve sorun çözülene kadar mücadelemizin süreceğini belirtmek istiyorum. Türk Sağlık-Sen sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya devam edecek,Hakkı her yerde, herkese karşı savunup yüceltecektir.
Hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum
Orhan YILMAZ
Şube başkanı

|