|
Türk Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Mahmut Özarslan bir basın açıklaması yaparak Toplu görüşme sürecini ve açıklanan zam oranlarını değerlendirdi. Bakan Şahin’e sert sözlerle tepki gösteren Özarslan, süreç Toplu Görüşme sürecinde Şahin’in memurları oyaladığını ifade etti. Başkan Özarslan’ın basın açıklaması şöyle:
Kamu çalışanlarının 2007 Yılı maaş artışına,sosyal ve özlük hakların iyileştirilmesine ilişkin, AKP Hükumeti ile yapılan toplu görüşmeler, Kamu çalışanının aleyhine, Kamu çalışanını zor şartlarda görmeyi adet edinen, AKP’nin arzu ettiği istikamette neticelenmiştir.
Toplu görüşmenin böylesi görülmüş değil. Bu görüşme, AKP’nin iktidara geldikleri günden bu zamana Kamu çalışanlarına bakışın en net resmidir. Toplu görüşme süreci başladığı günden sonuna kadar değerlendirildiğinde, Hükümetin maharetli bakanının heyetleri ve kamu çalışanlarını oyalama taktiğindeki başarısı, unutulur gibi değil.
Bu sayın Bakan M.Ali ŞAHİN,Türk Devletinin bu zamana kadar bankalarını, kasalarını boşaltan, hırsızlar, askerimizi, polisimizi, öğretmenimizi,sağlıkçımızı,diğer kamu görevlileri ile köylümüzü, kentlimizi katleden PKK haydutları ile şehirleri yaşanmaz hale getirme gayretinde olan ve bu uğurda da hayli insanımızın canını, malını alan, onurunu çiğneyen ‘’Kapkaççı’’larla ilgili,Bebek yaştaki çocukların yada, ihtiyar durumdaki insanımızın namusuna tecavüz edenlerle ilgili Yasa çalışmalarında nasıl bir performans göstermiştir. Görmeyi çok isterdik. İnadın, memuru anlamamanın abidesi bu Sayın Bakan, bu süreçte birilerini memnun edecek performansı göstermiştir. Memnun olan bizler değildik.
Hükumetin ve toplu görüşmelerin değişmeyen Bakanı M.Ali ŞAHİN’in tutumu karşısında Kamu çalışanları yenilgi ile ayrılmamış,nefretle ayrılmışlardır.
Bu iktidar, Hükumet olduktan bu zamana elektrik,akaryakıt,toplu taşıma araçlarına,ev kiralarına ne kadar zam verilmişliği nasıl görmezden gelir. Bunların Kamu çalışanına yansımasının bedeli nedir bilmiyor. Bunca zam furyasından,Devletin kasalarını,bankalarını boşaltanlar ,ihale yolsuzlukları ile semirenlerin etkilenmeyeceğini biliyordur.
Türk Devletine hizmetten gayri emeli olmayan kamu çalışanları, hükümetin verdiği %3+3,%4+4’lük maaş artışlarını seçim sandığına yüzde kaç olarak yansıtacak zamanla göreceğiz.
Kamu çalışanları bu süreçte ,karşısında ne kendisini anlayan bir Hükumet, ne de Hükumet tarafını temsil eden ‘Şahin ‘ce bir Bakan bulmuştur.Türk Kamu çalışanı, anlaşılmaz husumeti muhabbetinden büyük biri ile ,bu toplu görüşme sürecinide geride bırakmıştır. Yine aynı Kamu çalışanı,bütün bu olup bitenlerin üzüntüsü ile severek, Devletine hizmete devam azim ve kararlılığındadır.
Türk Sağlık-Sen olarak bu görüşme takvimini ve tarafların tutumunu unutmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. |