T. Kamu-Sen'den Tekel İşçilerine Destek PDF Yazdır E-posta
Cumartesi, 20 Şubat 2010 17:11
Türkiye Kamu-Sen'e 4/C'ye mahkûm edilmek istenen tekel isçilerine destek için yurdun çeşitli illerinden gelen yaklaşık 2 Bin yöneticisi ile destek verdi. Türkiye Kamu-Sen Genel merkezi önünde sendika genel başkanlarının en önde yer aldığı kortejle Türk- İş'e kadar yürüyen Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların genel merkez yöneticileri, şube başkanları ve şube yönetim kurulları attıkları sloganlarla isçilere destek verdi.

TÜRK- İŞ önünde sonlanan yürüyüşün ardından sendikalarımızın Genel başkanları Türk-İş Binasına girerek Türk-İş yöneticileri ile görüştü. Daha sonra Konfederasyon genel başkanları Türk-İş Genel Merkezi önünde işçileri selamladı.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu burada yaptığı konuşmada, eyleme katılanların "ben değil biz olabilmenin kitabını yazdıklarını" söyledi.

Hükümete seslenen Kumlu, "Bırakın artık öfke, kızgınlık, kırgınlık tohumları ekmeyi, sevgi, barış, kardeşlik tohumları ekin. İstediğiniz barışsa kardeşlikse demokrasi ise. İşte size fırsat burada, bu meydanda, Türkiye'nin dört bir yanından gelen her görüşten insan bugün burada ekmek için, güvenceli çalışma için, el ele yürek yüreğe ise Allah aşkına bu eylemin, bu birlikteliğin Türkiye için büyük bir dönemeç olduğunu fark edin. Bu birlikteliğin Türkiye'nin özlediği birliktelik olduğunu fark edin. Fark edin ve gereğini yapın. Hem de hemen yapın, şimdi yapın" dedi.

Kumlu, eyleme verdikleri destek için TÜRKİYE KAMU-SEN, DİSK ve KESK'e teşekkür etti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız konuşmasında, TEKEL işçilerinin iki ayı aşkın bir süredir konuşulması gereken her şeyi söylediğini ifade etti. Bugünkü eylemin anlamının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Akyıldız, birilerinin çalışma hayatını güvencesizleştirmeye niyetlendiğini bildiklerini söyledi.

TEKEL işçilerinin çalışanların sembolü olduğunu dile getiren Akyıldız, "Bu mücadeleyi birlikte verip, birlikte kazanacağız" diye konuştu.

 

 

 

 

 
Facebook'ta Paylaşın