spacer
spacer
Cumartesi, 11 Ekim 2008
spacer

Formu Doldurun, Şubelerimize Ya da Genel merkezimize iletin..

E-POSTA ÜYELİĞİ

İsminizi ve e-posta adresinizi yazın. Gelişmelerden haberdar olun








GEÇMİŞE DÖNÜK İŞVEREN PAYI KESİNTİSİNDE SORUNU ÇÖZDÜK PDF Yazdır E-posta
Perşembe, 17 Mayıs 2007
ImageTürk Sağlık-Sen’in Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı nezdinde yürüttüğü kararlı mücadelesi sonucu 4/B’li personelin döner sermayelerinden yüzde 19.5
Devamını oku...
 
ÇEVRE SAĞLIK TEKNİSYENLERİNE ÜST ÖĞRENİM MÜJDESİ PDF Yazdır E-posta
Perşembe, 10 Mayıs 2007
ImageTürk Sağlık-Sen Genel Merkezi, üst öğrenim konusundaki çalışmalarıyla sağlık çalışanları için elde ettiği kazanımlara yenilerini ekliyor. Girişimler sonucu laborant ve veteriner sağlık bölümünü sağlıkla ilgili bir üst öğrenim olarak kabul ettiren Türk Sağlık-Sen, şimdi de Bakanlık nezdindeki girişimleriyle Çevre Sağlık Teknisyenleri için Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü bölümünün üst öğrenim olmasını sağladı.
Devamını oku...
 
SÖZLEŞMELİ PERSONELE SENDİKA ÜYELİĞİ GELDİ PDF Yazdır E-posta
Cumartesi, 21 Nisan 2007
ImageToplu görüşmelerde Genel Başkan Önder Kahveci’nin konuyu gündeme taşımasının ardından Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan’ın bu personelin de sendikalara üye olabilmesi için yapılması sözünü verdiği yasal değişiklik Resmi Gazete’nin 21 Nisan 2007 tarihli nüshasında yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Devamını oku...
 
BAŞARDIK: YÜZDE 19.5 İŞVEREN PAYI KESİLMEYECEK PDF Yazdır E-posta
Pazartesi, 12 Mart 2007
Image4/B’li sözleşmeli personelin Döner Sermaye’lerinden yüzde 19.5 oranında İşveren Katkı Payının kesilmemesi yönündeki girişimlerimiz başarıyla noktalandı. Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde kesintinin yapılmaması için Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığının bir yazı yazacağını İnternet Sitemizden 14 Şubat 2007 tarihinde duyurmuştuk. Maliye Bakanlığı, konuya ilişkin yazısını 12 Mart 2007 tarihinde Sağlık Bakanlığına gönderdi.
Devamını oku...
 
KAZANIMLARIMIZ PDF Yazdır E-posta
Pazartesi, 12 Eylül 2005
KAZANIMLARIMIZDAN BAZILARI
1. Dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş’la yaptığımız görüşmeler sonucunda %50 olan döner sermaye tavanını önce %80 sonra da % 100’e çıkardık. Ayrıca ve en önemlisi 209 Sayılı Kanunda değişiklik yaptırarak Yataklı Tedavi Kurumları dışında kalan birimlerin de döner sermaye almasını sağladık. Böylece bütün sağlık çalışanları döner sermayeden pay almaya başladı.

2. 2001 yılında sendikalarımızı 4688 sayılı Kanun doğrultusunda yeniden kurduktan sonra  yılı 31 Mayıs 2002’de yetkili sendika olduk. Ardından, sağlık çalışanları için en öncelikli konu olan Ek ödemelerimizin yeniden düzenlenmesi için 57. hükümet döneminde hazırlattığımız Kanun Tasarısı Meclis Genel Kuruluna iki defa gelmesine rağmen çoğunluk sağlanamadığı için kadük olmuştur. 58 ve 59. hükümetler döneminde yine boş durmadık. Daha önce hazırlanan Kanun tasarısını hükümete yeniden hazırlatarak muhalefetin desteğini de almak suretiyle Haziran 2003 yılında Kanunlaşmasını sağladık ve  Yüksekokul bitiren bir sağlık çalışanının 1500 ek gösterge yerine 2200 ek göstergeden emekli olmasını temin etmek suretiyle maaşlarında 100 ile 150 milyon TL artış ve emekliliklerinde  4,5 ile 5 milyar TL fazladan ikramiye almasını sağladık.
 
3. 2002 yılında hükümetle ilk defa yaptığımız toplu görüşmelerde brüt 100 milyon TL net 75 milyon TL almayı başardık. O dönemde en düşük memur maaşı 300 milyon TL idi. Bu da şu anlama gelmekte; alınan 100 milyon taban aylığa yansıtıldığı için emekli ikramiyemize 2,5 milyar olarak yansımıştır. Bu da önemli bir kazanımdır.
 
4. 2003 yılında yapılan toplu görüşmelerde 160 milyon TL ile birlikte enflasyon + iki puan refah payı aldık.
 
5. Sağlık Bakanı Osman Durmuş döneminde   % 50’den % 80 daha sonra da % 100’e çıkardığımız döner sermaye tavan ödemelerini 58 ve 59. hükümetin Sağlık Bakanı tarafından %80’e indirilmesini protesto ederek şubelerimizden faks ve e-mail yolu ile eylem başlattık. Protestolarımızı basın yoluyla da dile getirdik. Bu protestoların ardından Genel Başkanımızın Sağlık Bakanıyla yaptığı görüşmeler sonunda döner sermaye oranlarının %150 ve %200’e çıkarılmasını sağladık.
 
6. 1991 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesi talebimizi hükümete kabul ettirerek 1991 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesini sağladık. Ayrıca Disiplin, Döner Sermaye, Yiyecek-Giyecek Yardımı ve Hasta Hakları Kurullarına sendika temsilcilerinin katılmasını sağladık.
 
7. 2005 yılında yaptığımız Toplu Görüşmelerde sendikamız üyelerinin öteden beri dile getirdikleri “Biz sendika üyesiyiz, aidat ödüyoruz. Sendikal kazanımlardan biz nasıl faydalanıyorsak üye olmayanlar da aynen faydalanmakta. Bu adaletsizliği ortadan kaldırın. Üye olanla olmayan arasında fark olmasını sağlayın” serzenişlerini dikkate alarak üye olanla olmayan arasında fark olması bakımından 5 milyon TL’nin devlet tarafından sendika üyelerine verilmesi için hükümetle mutabakata vardık.
 
8. Yıllardan beri sürdürdüğüz kararlı mücadele sonunda hükümet grevli ve toplu sözleşmeli sendika hakkımızı vereceğini taahhüt etmiştir. Bu değişiklik 2006 yılında yapılacak ilk Anayasa değişikliğinde gündeme gelecektir.          
 
9. Memurlara verilen Disiplin cezalarının bütün sonuçlarıyla birlikte affedilmesi konusunu 2004 yılındaki toplu görüşmelere dahil ettik. Bununla ilgili düzenleme yeni yasama yılında kanunlaşacaktır.
 
10. Ambulans şoförlerinin mağduriyetlerine son verecek olan Ambulanslara kasko yapılmasının 2006 yılı Bütçe Kanuna dahil edilmesini sağladık.
 
Ayrıca 9 milyon aile yardımı artışını ve yüzdelik zamları tabiki yeterli bulmamaktayız. Ek ödemesi olmayan kurumlarda çalışanlara 40+40 milyon TL seyyanen ödeme yapılacaktır. Bu; ek ödeme almayan, çıplak maaşından başka geliri olmayan 1 milyon 300 bin memura yapılacak bir ödemedir. Değerli sağlık çalışanlarına şunu belirtmek isteriz. Maliye Bakanlığı bir Kanun çıkartarak döner sermaye ve fonların 2007 yılının sonunda lağv edilmesini öngörmektedir. Döner sermayelerimizin kaldırılması durumunda faydalanabileceğimiz Denge Tazminatıdır. Ayrıca çeşitli sağlık birimlerinde görev yapan ve 80 milyonun altında ek ödeme alanların da denge tazminatından faydalanmasını sağladık.
 
<< Başa Dön < Önceki 1 2 3 Sonraki > Sona Git >>

Sonuçlar 21 - 25 Toplam: 25
 Sık Kullanılanlara Ekle
 Açılış Sayfam Yap

İLANLAR
SÜNNET OLANLAR

AYDIN Şubesi İşyeri Temsilcilerimizden Nazlı Güdü'nün oğlu sünnet olmuştur.


TEBRİK EDER GEÇMİŞ OLSUN DİLERİZ.



EVLENENLER

TRABZON Şubesi üyelerimizden Fatma Özkan İle Süleyman Soylu evlenmiştir.


TEBRİK EDER, BİR ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR DİLERİZ

------------------------------------



DOĞUM

AMASYA Şubesi Yönetim Kurulu Üyemiz İlhan Türker'in oğlu olmuştur.

AMASYA
Şubesi Yönetim Kurulu Üyemiz Gökhan Sezen'in kızı olmuştur.

NEVŞEHİR Şubesi üyelerinden Abdullah Kemikli'nin bir kız çocuğu olmuştur.

DENİZLİ
Şube Eski Başkanımız Hüdai Sarı'nın babası vefat etmiştir.

ÇORUM Şubesi Üyelerimizden Mehmet Karaduman'ın oğlu olmuştur.

AYDIN
Şube Yönetim Kurulu üyemiz Ahmet Bozkurt'un torunu dünyaya gelmiştir.

AYDIN Şubesi üyelerimizden Abdullah Öncül'ün çocuğu olmuştur.

ÇANKIRI Şubesi üyelerimizden Şemsettin Çalışkan'ın çocuğu olmuştur.

MİNİK BEBEKLERİMİZE HOŞGELDİN DİYOR, AİLELERİYLE BİRLİKTE SAĞLIKLI UZUN ÖMÜRLER DİLİYORUZ
________________



GEÇMİŞ OLSUN

TRABZON Şubesi İşyeri Temsilcimiz hastanede tedavi altına alınmıştır.

YOZGAT
Şubesi üyelerimizden Hülya Turhan'ın babası trafik kazası geçirmiştir.

ANKARA 1
No'lu Şube İşyeri Temsilcilerimizden Mücahit Demir ameliyat olmuştur.

AYDIN
Kuyucak ilçe temsilcimiz Murat Filizci Kalp krizi geçirmiş ve tedavi olmuştur.

ÇANAKKALE
Şubesi İşyeri Temsilcilerimizden Fuat Güler'in eşi Sevim Güler Başarılı bir beyin ameliyatı geçirmiştir.

ÇANKIRI Şubesi üyelerimizden Mehmet Tüccar'ın eşi hastanede tedavi görmektedir.

ÇANKIRI
Şubesi üyelerimizden Davut Harmancı'nın annesi ve eşi ameliyat olmuştur.

BALIKESİR
Şubesi Üyelerimizden İbrahim Başer ameliyat olmuştur.

BALIKESİR Şubesi Üyelerimizden Türkan Günal ameliyat olmuştur.

ÇANKIRI
Şubesi Yönetim kurulu üyemiz Zafer Karaman ameliyat olmuştur.

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZLE SAĞLIKLI UZUN ÖMÜRLER DİLERİZ






VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

NEVŞEHİR Şubesi üyelerimizden Filiz Ölmez'in babası vefat etmiştir.


NEVŞEHİR
Şubesi üyelerimizden Mustafa Yüksel'in Kayınvalidesi vefat
etmiştir.

ERZURUM Şubesi İşyeri Temsilcilerimizden İdris Timur'un annesi vefat etmiştir.

TRABZON
Şubesi üyelerimizden Metin ve Beşir Uzun'un annesi vefat etmiştir.

TRABZON
Şubesi üyelerimizden Dr.Barbaros Sevgi'nin kızkardeşi,eniştesi ve yeğeni trafik kazası sonucu vefat etmiştir.

YOZGAT
Şubesi üyelerimizden Sultan Şimşek'in babası Mehmet Şimşek trafik kazası sonucu vefat etmiştir.

MANİSA
Şubesi üyelerimizden Uğur Yalçınkaya'nın kız kardeşi vefat etmiştir.

ÇANKIRI
Şubesi üyelerimizden Şükrü Boyacı'nın annesi vefat etmiştir.

ÇANKIRI
Şubesi üyelerimizden Hüseyin Nefes'in dayısı vefat etmiştir.

ÇANKIRI
Şubesi üyelerimizden Yaşar Yaren'in amcası vefat etmiştir.

Vefat edenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar dileriz.



Duyurular
spacer